Romige Pompoensoep met Kokosmelk
Recept: Romige Pompoensoep met Kokosmelk
Ingrediënten:
- 1 middelgrote pompoen
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 blik kokosmelk
- 1 liter groentebouillon
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
- Verse koriander (optioneel, ter garnering)
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden en draderige binnenkant.
- Snijd de pompoen in kleine blokjes en leg ze op een bakplaat.
- Besprenkel de pompoenblokjes met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
- Rooster de pompoen in de voorverwarmde oven gedurende 30-40 minuten, of tot ze zacht zijn.
- Snijd de uien fijn en pers de knoflookteentjes.
- Verhit wat olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Fruit de uien en knoflook in de pan tot ze glazig zijn.
- Voeg de geroosterde pompoenblokjes, groentebouillon, kokosmelk, kurkumapoeder, komijnpoeder en paprikapoeder toe.
- Laat de soep ongeveer 15 minuten sudderen.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Garneer met verse koriander naar wens.
Oplevering en voedingswaarde:
Dit recept levert ongeveer 4 porties romige pompoensoep op.
Voedingswaarde per portie:
- Calorieën: X
- Eiwitten: X gram
- Koolhydraten: X gram
- Vetten: X gram
- Vezels: X gram
Introductie:
Hier is een heerlijk recept voor romige pompoensoep met kokosmelk. Deze verwarmende soep is perfect voor de herfst en winter, en zit boordevol smaak. Het combineert de natuurlijke zoetheid van pompoen met heerlijke kruiden en romige kokosmelk.
Serveertips:
Deze romige pompoensoep kan worden geserveerd als voorgerecht of als hoofdgerecht met wat vers brood erbij. Garneer het met wat verse koriander om het gerecht een extra frisse en pittige kick te geven. De soep smaakt ook heerlijk met een scheutje olijfolie en wat croutons eroverheen.
Alternatieven voor een beperkt budget:
Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven, probeer dan in plaats van kokosmelk eens gewone melk of room. Je kunt ook goedkopere groentebouillonblokjes gebruiken in plaats van verse groentebouillon. Daarnaast kun je eventueel andere kruiden gebruiken die je al in je keuken hebt, zoals kerriepoeder of gemberpoeder.
Geef een reactie