Romige pompoensoep met kruidige croutons
Heerlijke Romige Pompoensoep met Kruidige Croutons
Ingrediënten:
- 1 flespompoen, in stukjes gesneden
- 2 uien, gesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- 4 sneetjes oud brood, in blokjes gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
Bereidingswijze:
- Verhit een grote soeppan op middelhoog vuur en bak de uien en knoflook glazig.
- Voeg de stukjes pompoen, groentebouillon, kokosmelk, komijnpoeder, kerriepoeder, paprikapoeder, zout en peper toe aan de pan. Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken, of totdat de pompoen zacht is.
- Terwijl de soep staat te pruttelen, meng je de blokjes brood met olijfolie en gedroogde oregano. Bak de croutons in een koekenpan goudbruin en krokant.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
- Serveer de romige pompoensoep in kommen en garneer met de kruidige croutons.
Opbrengst & Voeding:
Dit recept is genoeg voor 4-6 porties. Per portie bevat de soep ongeveer 250 calorieën, 15 gram vet, 25 gram koolhydraten en 5 gram eiwit.
Introductie:
Welkom bij mijn nieuwste recept! Deze romige pompoensoep is perfect voor de herfst en zit boordevol smaak. Het is een heerlijk verwarmend gerecht dat gemakkelijk te maken is en iedereen zal bekoren. En de toevoeging van kruidige croutons geeft dit gerecht net dat beetje extra knapperigheid en smaak. Laten we beginnen met koken!
Serveertips:
Deze romige pompoensoep smaakt heerlijk met een sneetje knapperig brood of geroosterde pompoenpitten. Je kunt ook een scheutje room toevoegen voor extra romigheid. Serveer het als voorgerecht bij een herfstig diner of als lunch met een frisse salade.
Budgetvriendelijke alternatieven:
Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven voor dit gerecht, kun je de kokosmelk vervangen door gewone melk of room. Ook kun je oud brood gebruiken voor de croutons in plaats van vers brood. En in plaats van gedroogde kruiden, kun je ook verse kruiden gebruiken, die je wellicht al in je keuken hebt staan. Zo kun je dit heerlijke gerecht maken zonder de bank te breken!
Geef een reactie