Smeuïge veganistische bietenburger

Smeuïge veganistische bietenburger




Smeuïge Veganistische Bietenburger – Een Heerlijk Recept

Smeuïge Veganistische Bietenburger

Ingrediënten:

  • 250 gram gekookte bieten, geraspt
  • 150 gram havermeel
  • 50 gram havermout
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Verhit de plantaardige olie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  2. Voeg de geraspte bieten toe aan de pan en roerbak gedurende 5 minuten.
  3. Voeg het havermeel, havermout, komijn, paprikapoeder, zout en peper toe aan het bietenmengsel en meng goed.
  4. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
  5. Vorm het bietenmengsel tot burgers en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bak de burgers in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 25-30 minuten, of tot ze goudbruin en stevig zijn.
  7. Serveer de bietenburgers op een broodje met je favoriete toppings en sauzen, zoals verse sla, tomaat, augurken en veganistische mayonaise.

Opbrengst & Voedingswaarde:

Dit recept maakt ongeveer 4 smeuïge veganistische bietenburgers.

Voedingswaarde Per Portie
Calorieën 220
Koolhydraten 30 g
Vezels 6 g
Eiwit 8 g
Vet 8 g

Introductie:

Welkom bij mijn nieuwe recept! Vandaag deel ik een heerlijk recept voor smeuïge veganistische bietenburgers. Deze burgers zijn niet alleen smaakvol, maar ook voedzaam en geschikt voor iedereen die graag zijn of haar vleesconsumptie wil verminderen.

Serveertips:

Deze bietenburgers zijn heerlijk op een knapperig broodje met je favoriete toppings en sauzen. Voeg wat verse sla, tomaat, augurken en veganistische mayonaise toe om de smaken compleet te maken. Serveer ze met een zijdelingse portie frisse salade of geroosterde groenten voor een vullende maaltijd.

Alternatieven op Budget:

Als je een beperkt budget hebt, kun je wat van de ingrediënten vervangen door meer betaalbare opties. In plaats van havermeel kun je bijvoorbeeld volkorenmeel gebruiken, en havermout kan worden vervangen door broodkruimels. Ook kun je experimenteren met andere groenten, zoals wortelen of courgettes, om de bietenburgers te maken.


Smeuïge veganistische bietenburger
Smeuïge veganistische bietenburger

Smeuïge veganistische bietenburger

Smeuïge veganistische bietenburger

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services