Sucadelappen stoofpot recept
Heerlijk Sucadelappen Stoofpot Recept
Ingrediënten:
- 500g sucadelappen
- 2 uien, in ringen gesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortels, in plakjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
- 500ml runderbouillon
- 2 laurierblaadjes
- 1 el bloem
- 3 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur.
- Bestrooi de sucadelappen met bloem, zout en peper.
- Bak de sucadelappen aan beide kanten goudbruin.
- Voeg de uien en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
- Voeg de wortels, bleekselderij, runderbouillon en laurierblaadjes toe.
- Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer 2-3 uur sudderen, of tot het vlees zacht is.
- Verwijder de laurierblaadjes en serveer de stoofpot heet.
Opbrengst & Voeding:
Dit recept levert 4-6 porties op, afhankelijk van de portiegrootte. Elke portie bevat ongeveer 350 calorieën, 25g eiwit, 15g vet en 30g koolhydraten.
Introductie:
Deze heerlijke sucadelappen stoofpot is een hartverwarmend gerecht dat perfect is voor koude winterdagen. Het vlees wordt langzaam gestoofd in een smaakvolle bouillon en wordt heerlijk mals. Dit recept is gemakkelijk te maken en zit boordevol smaak.
Serveertips:
Serveer de sucadelappen stoofpot met aardappelpuree, gekookte rijst of vers knapperig brood om alle heerlijke saus op te deppen. Een frisse salade aan de zijkant voegt een verfrissende toets toe aan dit stevige gerecht.
Alternatieven:
Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven, kun je goedkopere stoofvlees gebruiken, zoals runderstoofvlees of varkensstoofvlees. Je kunt ook seizoensgroenten toevoegen in plaats van wortels en bleekselderij om de kosten te drukken. Bovendien kun je het recept aanpassen door gebruik te maken van bouillonblokjes in plaats van verse bouillon.
Geef een reactie