Thaise kippenstoofpot met kokosmelk
Thaise kippenstoofpot met kokosmelk
Deze Thaise kippenstoofpot met kokosmelk is de perfecte combinatie van hartige en zoete smaken. Het is gemakkelijk te maken en zit boordevol heerlijke ingrediënten die je smaakpapillen zullen prikkelen. Het is een ideaal gerecht voor een gezellige avond thuis of als je vrienden over de vloer hebt.
Ingrediënten
- 4 kippenpoten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels gember, fijngehakt
- 2 rode pepers, fijngehakt
- 1 eetlepel currypoeder
- 1 blikje tomatenpuree
- 500 ml kokosmelk
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 limoen, sap en schil
- Zout en peper
- Handvol verse koriander, voor de garnering
Instructies
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de kippenpoten toe en bak ze goudbruin aan alle kanten. Haal de kippenpoten uit de pan en zet ze opzij.
- Voeg de knoflook, gember, rode pepers en currypoeder toe aan de pan en bak dit gedurende 1-2 minuten.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak dit gedurende 1-2 minuten.
- Voeg de kokosmelk, bruine suiker en limoenschil toe aan de pan. Breng dit aan de kook en roer regelmatig.
- Voeg de kippenpoten terug toe aan de pan en laat dit sudderen op laag vuur gedurende 20-25 minuten, of totdat de kip gaar is.
- Voeg het limoensap, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.
- Garneer met verse koriander en serveer met rijst.
Yields & nutrition
Dit recept voor Thaise kippenstoofpot met kokosmelk is geschikt voor 4-6 personen. Het bevat ongeveer 350 kcal per portie en is rijk aan eiwitten, vezels en gezonde vetten.
Introductie
Wil je een gerecht dat je smaakpapillen zal doen dansen? Probeer deze Thaise kippenstoofpot met kokosmelk eens uit! De combinatie van hartige en zoete smaken zal je zeker verrassen. Het is een gemakkelijk te maken gerecht dat perfect is voor een gezellige avond thuis. Dus waar wacht je nog op? Haal snel de ingrediënten in huis en ga aan de slag!
Serveringstips
Je kunt deze Thaise kippenstoofpot met kokosmelk serveren met rijst of noedels. Garneer met gehakte koriander voor extra smaak en kleur. Serveer het gerecht in een kom met een schijfje limoen aan de zijkant voor een extra vleugje zuur.
Budgetvriendelijke alternatieven
Als je dit gerecht nog betaalbaarder wilt maken, kun je de kippenpoten vervangen door kippendijen. Deze zijn meestal goedkoper en net zo lekker. Je kunt ook groenten toevoegen, zoals paprika, courgette of wortels, om het gerecht meer volume en textuur te geven. Probeer verschillende combinaties uit en ontdek je eigen favoriete variant van deze Thaise kippenstoofpot met kokosmelk.
Geef een reactie