Traditionele Spaanse Paella met Zeevruchten
Traditionele Spaanse Paella met Zeevruchten
Ingrediënten:
- 300 gram Valenciaanse rijst
- 1 ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 rode peper, fijngehakt
- 750 ml visbouillon
- 150 ml droge witte wijn
- 250 gram gemengde zeevruchten (garnalen, mosselen, inktvis, etc.)
- 2 tomaten, ontveld en in blokjes
- Handjevol verse peterselie, fijngehakt
- Paellakruiden (paprikapoeder, gedroogde tijm, saffraan, zout en peper)
- Olijfolie
Instructies:
- Verhit een scheutje olijfolie in een paellapan of andere grote pan met een platte bodem.
- Voeg de ui, knoflook, paprika en rode peper toe en bak op laag vuur tot de ui glazig is.
- Voeg de rijst en paellakruiden toe en bak tot de rijstkorrels glazig zijn.
- Voeg de visbouillon en witte wijn toe en laat sudderen tot het vocht bijna is opgenomen.
- Voeg de zeevruchten en tomaten toe en bak tot de zeevruchten gaar zijn en de rijstkorrels zacht, maar nog steeds stevig zijn.
- Strooi de peterselie eroverheen en serveer direct.
Opbrengst en voeding:
Dit recept is goed voor 4 porties. Elke portie bevat ongeveer:
- 420 calorieën
- 17 gram eiwit
- 10 gram vet
- 63 gram koolhydraten
- 2 gram vezels
Introductie:
Paella is een traditioneel gerecht uit Valencia. Het is een rijstgerecht dat op smaak wordt gebracht met een heerlijke mix van vis, vlees en groenten en bereid wordt in een platte pan, genaamd “paellera”. Deze paella met zeevruchten is een klassieker en een geweldige manier om een beetje Spaanse flair toe te voegen aan je avondeten.
Dieningsuggesties:
Serveer deze Spaanse paella met zeevruchten in grote kommen met een makkelijk glas Sangria en een frisse salade aan de kant. Je kunt de paella ook serveren met een schijfje citroen om erbovenop te knijpen en een scheutje extra-virgin olijfolie om het af te maken.
Alternatieven:
Als je een budgetvriendelijke versie van dit gerecht wilt maken, kun je de zeevruchten vervangen door goedkopere alternatieven zoals kip, chorizo of verschillende soorten bonen. Je kunt ook experimenteren met andere groenten en kruiden om het gerecht meer jouw eigen te maken. Probeer eens met groene paprika, saffraan of venkelzaad.
Geef een reactie