Traditionele Spaanse Paella met Zeevruchten

Traditionele Spaanse Paella met Zeevruchten

Traditionele Spaanse Paella met Zeevruchten

Ingrediënten:

  • 300 gram Valenciaanse rijst
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 750 ml visbouillon
  • 150 ml droge witte wijn
  • 250 gram gemengde zeevruchten (garnalen, mosselen, inktvis, etc.)
  • 2 tomaten, ontveld en in blokjes
  • Handjevol verse peterselie, fijngehakt
  • Paellakruiden (paprikapoeder, gedroogde tijm, saffraan, zout en peper)
  • Olijfolie

Instructies:

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een paellapan of andere grote pan met een platte bodem.
  2. Voeg de ui, knoflook, paprika en rode peper toe en bak op laag vuur tot de ui glazig is.
  3. Voeg de rijst en paellakruiden toe en bak tot de rijstkorrels glazig zijn.
  4. Voeg de visbouillon en witte wijn toe en laat sudderen tot het vocht bijna is opgenomen.
  5. Voeg de zeevruchten en tomaten toe en bak tot de zeevruchten gaar zijn en de rijstkorrels zacht, maar nog steeds stevig zijn.
  6. Strooi de peterselie eroverheen en serveer direct.

Opbrengst en voeding:

Dit recept is goed voor 4 porties. Elke portie bevat ongeveer:

  • 420 calorieën
  • 17 gram eiwit
  • 10 gram vet
  • 63 gram koolhydraten
  • 2 gram vezels

Introductie:

Paella is een traditioneel gerecht uit Valencia. Het is een rijstgerecht dat op smaak wordt gebracht met een heerlijke mix van vis, vlees en groenten en bereid wordt in een platte pan, genaamd “paellera”. Deze paella met zeevruchten is een klassieker en een geweldige manier om een ​​beetje Spaanse flair toe te voegen aan je avondeten.

Dieningsuggesties:

Serveer deze Spaanse paella met zeevruchten in grote kommen met een makkelijk glas Sangria en een frisse salade aan de kant. Je kunt de paella ook serveren met een schijfje citroen om erbovenop te knijpen en een scheutje extra-virgin olijfolie om het af te maken.

Alternatieven:

Als je een budgetvriendelijke versie van dit gerecht wilt maken, kun je de zeevruchten vervangen door goedkopere alternatieven zoals kip, chorizo of verschillende soorten bonen. Je kunt ook experimenteren met andere groenten en kruiden om het gerecht meer jouw eigen te maken. Probeer eens met groene paprika, saffraan of venkelzaad.

Traditionele Spaanse Paella met Zeevruchten
Traditionele Spaanse Paella met Zeevruchten

Traditionele Spaanse Paella met Zeevruchten

Traditionele Spaanse Paella met Zeevruchten

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services