Vegetarisch gevulde paprika met quinoa en zwarte bonen
Vegetarisch gevulde paprika met quinoa en zwarte bonen
Introductie
Hallo lieve lezers! Vandaag deel ik een heerlijk recept met jullie voor vegetarisch gevulde paprika met quinoa en zwarte bonen. Dit gerecht zit boordevol smaak, voedingsstoffen en is perfect voor een gezonde en vullende maaltijd. Benieuwd hoe je dit heerlijke gerecht maakt? Lees dan snel verder!
Ingrediënten
- 4 grote paprika’s, in de lengte gehalveerd en zaadjes verwijderd
- 1 kopje quinoa
- 1 blikje zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, fijngehakt (optioneel)
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie of koriander, gehakt
- Olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit een beetje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui, knoflook en rode peper (indien gewenst) tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder en chilipoeder toe en roer goed.
- Voeg de zwarte bonen toe en bak ze kort mee.
- Voeg de gekookte quinoa toe aan het bonenmengsel en meng alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Vul de paprikahelften met het quinoa-bonenmengsel en leg ze in een ovenschaal.
- Besprenkel de paprika’s met een beetje olijfolie en zet de schaal in de voorverwarmde oven.
- Bak de gevulde paprika’s gedurende 20-25 minuten, of totdat de paprika’s zacht zijn geworden.
- Garneer de gevulde paprika’s met verse peterselie of koriander.
- Serveer warm en geniet!
Opbrengst en voedingswaarde
Dit recept voor vegetarisch gevulde paprika met quinoa en zwarte bonen geeft ongeveer 4 porties. Per portie bevat het gerecht ongeveer 300 calorieën, 10 gram eiwit, 50 gram koolhydraten en 5 gram vet. Het is een voedzame maaltijd die je energie geeft en je voldaan laat voelen.
Serveertips
Je kunt de gevulde paprika’s serveren als hoofdgerecht met een frisse salade aan de zijkant. Garneer ze met een klodder Griekse yoghurt of een pittige salsa voor extra smaak. Je kunt ook wat geraspte kaas over de paprika’s strooien voordat je ze in de oven doet, voor een heerlijk krokant korstje.
Alternatieven voor een kleiner budget
Als je een kleiner budget hebt, kun je enkele ingredienten vervangen of weglaten. In plaats van quinoa kun je bijvoorbeeld rijst gebruiken. Daarnaast kun je ervoor kiezen om geen rode peper toe te voegen, zodat je deze niet hoeft te kopen. Ook kun je gedroogde zwarte bonen gebruiken in plaats van een blikje, dat vaak goedkoper is. Wees creatief en pas het recept aan jouw budget aan!
Geef een reactie