Vegetarische Aubergine Parmezaan met verse tomatensaus

Vegetarische Aubergine Parmezaan met verse tomatensaus





Vegetarische Aubergine Parmezaan met verse tomatensaus

Vegetarische Aubergine Parmezaan met verse tomatensaus

Ingrediënten:

  • 2 grote aubergines
  • 450 gram verse tomaten
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gram paneermeel
  • Verse basilicumblaadjes, voor garnering
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de aubergines in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik.
  3. Bestrooi de plakjes aubergine met zout en laat ze ongeveer 15 minuten staan om het overtollige vocht te laten trekken.
  4. Droog de plakjes aubergine af met keukenpapier en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Besprenkel de plakjes aubergine met olijfolie en rooster ze in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze
    zacht en lichtbruin zijn.
  6. In de tussentijd bereiden we de verse tomatensaus. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook
    tot ze zacht zijn.
  7. Voeg de verse tomaten toe en laat sudderen tot ze zacht worden en een sausachtige consistentie krijgen.
  8. Haal de pan van het vuur en pureer de tomatensaus met een staafmixer of blender tot een gladde consistentie. Breng op
    smaak met zout en peper.
  9. Haal de geroosterde aubergineplakjes uit de oven en laat ze iets afkoelen.
  10. Stapel de aubergineplakjes met laagjes tomatensaus in een ovenschaal. Eindig met een laagje tomatensaus.
  11. Meng de geraspte Parmezaanse kaas met het paneermeel en strooi dit gelijkmatig over de bovenkant van de aubergineschotel.
  12. Bak de aubergine Parmezaan gedurende 20-25 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin en knapperig is.
  13. Garneer met verse basilicumblaadjes en serveer warm.

Opbrengst & Voedingswaarde:

Dit recept is voldoende voor 4 porties. Elke portie van de vegetarische aubergine Parmezaan met verse tomatensaus bevat
ongeveer:

  • Calorieën: 285
  • Eiwitten: 11 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Vetten: 11 gram
  • Vezels: 8 gram

Introductie:

Welkom bij mijn heerlijke recept voor de Vegetarische Aubergine Parmezaan met verse tomatensaus! Met dit gerecht tover
je een klassieke Italiaanse favoriet op tafel zonder vlees. Het is een smakelijke, hartige ovenschotel boordevol
sappige aubergines, romige Parmezaanse kaas en een rijke tomatensaus. De perfecte maaltijd voor vegetariërs en
aubergineliefhebbers! Laten we meteen aan de slag gaan.

Serveertips:

Deze vegetarische aubergine Parmezaan is heerlijk op zichzelf, maar kan ook geserveerd worden met een frisse groene
salade en knapperig brood. Het past ook goed bij pasta of rijst als vulling gerecht. Voel je vrij om er jouw eigen draai
aan te geven en te serveren zoals jij dat lekker vindt!

Alternatieven:

Als je een budgetvriendelijke twist aan dit recept wilt geven, kun je de Parmezaanse kaas vervangen door geraspte jonge
kaas. Het heeft een vergelijkbare romigheid en smaak, maar met een zachtere prijs. Daarnaast kun je experimenteren met
andere groenten zoals courgette of paprika voor een variatie in smaak en textuur. Wees creatief en ontdek je eigen
favoriete combinaties!

Vegetarische Aubergine Parmezaan met verse tomatensaus
Vegetarische Aubergine Parmezaan met verse tomatensaus

Vegetarische Aubergine Parmezaan met verse tomatensaus

Vegetarische Aubergine Parmezaan met verse tomatensaus

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services