Vegetarische Caesar salade met geroosterde groenten
Vegetarische Caesar salade met geroosterde groenten
Ingrediënten:
- 200 g romaine sla
- 150 g cherrytomaten
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 100 g croutons
- 100 g Parmezaanse kaas
- Caesar dresssing:
- 150 ml Griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 ansjovisfilets, fijngehakt (optioneel)
- 1 el Dijon-mosterd
- 1 el citroensap
- 2 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de cherrytomaten doormidden, de paprika’s en courgette in plakjes en de rode ui in dunne ringen.
- Leg de gesneden groenten op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Rooster de groenten ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat ze zacht en lichtbruin zijn.
- Bereid ondertussen de Caesar dressing door alle ingrediënten goed te mengen in een kom.
- Was de romaine sla en scheur deze in stukken.
- Haal de geroosterde groenten uit de oven en laat ze afkoelen.
- Meng de romaine sla, geroosterde groenten en croutons in een grote kom.
- Giet de Caesar dressing over de salade en meng goed.
- Garneer de salade met Parmezaanse kaas en serveer direct.
Opbrengst & Voedingswaarde:
Deze vegetarische Caesar salade met geroosterde groenten is voldoende voor 4 personen als bijgerecht. Elke portie bevat ongeveer:
- Calorieën: 375
- Koolhydraten: 29 g
- Vetten: 25 g
- Eiwitten: 12 g
- Vezels: 6 g
- Calcium: 264 mg
Introductie:
Welkom bij een nieuw heerlijk recept van mijn blog! Vandaag deel ik graag een smakelijke variant van de klassieke Caesar salade: de vegetarische Caesar salade met geroosterde groenten. Deze salade zit boordevol smaak en bevat een mooie combinatie van knapperige romaine sla, sappige cherrytomaten, geroosterde paprika’s en courgette, en natuurlijk die kenmerkende Caesar dressing.
Serveertips:
Je kunt deze vegetarische Caesar salade als hoofdgerecht serveren met een stukje knapperig brood. Daarnaast past de salade ook perfect als bijgerecht bij een barbecue. Serveer de salade in een grote kom en laat je gasten zelf opscheppen. Voeg eventueel gegrilde tofu of kikkererwten toe voor extra eiwitten.
Alternatieven voor een klein budget:
Als je een klein budget hebt, zijn er ook alternatieven voor deze vegetarische Caesar salade met geroosterde groenten. Je kunt de dure Parmezaanse kaas bijvoorbeeld vervangen door geraspte jonge kaas. Daarnaast kun je de croutons zelf maken door oud brood in blokjes te snijden, te besprenkelen met olijfolie en deze vervolgens te bakken in de oven tot ze knapperig zijn. Dit bespaart geld en geeft een persoonlijke touch aan de salade.
Geef een reactie