Vegetarische groentespiesjes van de grill met knoflooksaus

Vegetarische groentespiesjes van de grill met knoflooksaus




Vegetarische groentespiesjes van de grill met knoflooksaus – Recept


Vegetarische groentespiesjes van de grill met knoflooksaus

Welkom bij mijn heerlijke recept voor vegetarische groentespiesjes van de grill met knoflooksaus. Dit gerecht is perfect voor liefhebbers van gegrilde groenten en staat garant voor een smaakvolle en kleurrijke maaltijd. In dit artikel ga ik je stap voor stap uitleggen hoe je deze heerlijke vegetarische spiesjes kunt maken.

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 250 gram champignons
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper

Instructies:

  1. Snijd de courgette, paprika’s, rode ui en champignons in stukjes van gelijke grootte.
  2. Meng de olijfolie, paprikapoeder, gedroogde oregano, zout en zwarte peper in een kom.
  3. Voeg de gesneden groenten toe aan de kom en meng goed, zodat alle groenten bedekt zijn met de kruidenolie.
  4. Rijg de groentestukjes aan de satéprikkers. Zorg ervoor dat je verschillende groenten afwisselt voor een kleurrijk resultaat.
  5. Verwarm de grillpan voor op middelhoog vuur.
  6. Grill de groentespiesjes ongeveer 10-12 minuten, waarbij je ze regelmatig omdraait, totdat de groenten gaar en licht gebruind zijn.
  7. Terwijl de groentespiesjes op de grill zijn, kun je de knoflooksaus bereiden door 4 eetlepels yoghurt te mengen met 2 fijngehakte teentjes knoflook en een snufje zout.
  8. Zodra de groentespiesjes klaar zijn, serveer je ze direct met de knoflooksaus.

Opbrengst & Voedingswaarde:

Dit recept is voldoende voor ongeveer 4 personen. Hieronder vind je de voedingswaarde per portie:

Voedingswaarde Hoeveelheid
Calorieën 185 kcal
Eiwitten 4 gram
Koolhydraten 15 gram
Vetten 12 gram
Vezels 6 gram

Introductie:

Geniet van een smaakvolle en gezonde maaltijd met deze vegetarische groentespiesjes van de grill. De combinatie van gegrilde courgette, paprika, ui en champignons zorgt voor een ware explosie van smaken. Het sappige en licht knapperige karakter van de groenten past perfect bij de kruidige marinade. De toevoeging van de romige knoflooksaus maakt dit gerecht helemaal af.

Serveertips:

Deze groentespiesjes zijn perfect als hoofdgerecht geserveerd met een frisse salade en wat gebakken aardappeltjes. Je kunt ze ook als bijgerecht serveren naast je favoriete vegetarische burger of gegrilde tofu. Een mooi glas witte wijn past ook goed bij dit gerecht en verhoogt de smaakbeleving.

Alternatieven:

Wil je dit gerecht nog budgetvriendelijker maken? Hier zijn enkele alternatieven:

  • Gebruik seizoensgroenten in plaats van dure groenten.
  • Vervang de champignons door goedkopere groenten, zoals cherrytomaten of stukjes aubergine.
  • Maak je eigen knoflooksaus door mayonaise, yoghurt, knoflook en wat kruiden te mengen.
  • Voeg goedkope eiwitten toe, zoals stukjes tofu of gekookte peulvruchten, om het gerecht voedzamer te maken.

Ik hoop dat je geniet van deze heerlijke vegetarische groentespiesjes van de grill met knoflooksaus. Het is een geweldig gerecht om te bereiden tijdens een zomerse barbecue, maar kan het hele jaar door worden gegeten. Eet smakelijk!


Vegetarische groentespiesjes van de grill met knoflooksaus
Vegetarische groentespiesjes van de grill met knoflooksaus

Vegetarische groentespiesjes van de grill met knoflooksaus

Vegetarische groentespiesjes van de grill met knoflooksaus

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services