Winterse stoofpot met rundvlees en groenten
Winterse stoofpot met rundvlees en groenten
Ingrediënten:
- 500g runderlappen, in blokjes gesneden
- 2 uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 winterpenen, in plakjes gesneden
- 2 pastinaken, in blokjes gesneden
- 200g champignons, in plakjes gesneden
- 2 el bloem
- 1 l runderbouillon
- 2 el tomatenpuree
- 2 laurierblaadjes
- 1 tl tijm
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verhit olie in een grote stoofpan en bak de rundvleesblokjes aan alle kanten bruin. Haal ze uit de pan en zet opzij.
- Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn.
- Doe de winterpenen, pastinaken en champignons in de pan en bak een paar minuten mee.
- Voeg de bloem toe en roer goed door de groenten.
- Giet de runderbouillon erbij en voeg de tomatenpuree, laurierblaadjes, tijm, zout en peper toe.
- Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de stoofpot minstens 2 uur sudderen, tot het vlees mals is.
- Proef en breng zo nodig nog verder op smaak met zout en peper.
Opbrengst & Voeding:
Dit recept levert ongeveer 4 porties op. Per portie bevat het ongeveer 400 calorieën en zit boordevol eiwitten en vitaminen uit de groenten en rundvlees.
Introductie:
Op een koude winterdag is er niets zo lekker en troostend als een dampende kom winterse stoofpot. Dit recept combineert mals rundvlees met een mix van wintergroenten voor een hartverwarmende maaltijd die heerlijk is om te delen met familie en vrienden.
Serveertips:
Maak het gerecht compleet door de stoofpot te serveren met aardappelpuree, gekookte rijst of vers knapperig brood. Een glas rode wijn past er ook perfect bij.
Alternatieven:
Voor een budgetvriendelijkere versie van deze stoofpot kun je goedkopere vleessoorten zoals sukadelappen of stooflappen gebruiken. Daarnaast kun je de groenten aanpassen naar seizoensgroenten of restjes gebruiken die je nog in de koelkast hebt liggen. Creativiteit is key!
Geef een reactie