Zomerse courgette pesto pasta met geschaafde Parmezaanse kaas
Zomerse courgette pesto pasta met geschaafde Parmezaanse kaas
Ingrediënten:
- 300 gram pasta
- 2 middelgrote courgettes
- 100 gram Parmezaanse kaas (geschaafd)
- 2 teentjes knoflook
- Handvol basilicumblaadjes
- Handvol pijnboompitten
- Extra vierge olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructies:
- Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
- Rasp de courgettes grof en knijp het overtollige vocht eruit.
- In een pan, verhit wat olijfolie en bak de courgette samen met de knoflook en pijnboompitten tot ze zacht worden.
- Voeg de basilicumblaadjes toe en bak nog een minuutje mee.
- Haal het mengsel van het vuur en pureer het tot een smeuïge pesto met behulp van een blender of keukenmachine.
- Giet de pesto over de pasta en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de pasta over borden en garneer met geschaafde Parmezaanse kaas.
Opbrengst & Voedingswaarde:
Dit recept is geschikt voor ongeveer 4 personen.
Voedingswaarde per portie:
- Calorieën: 475
- Eiwitten: 16 gram
- Vetten: 20 gram
- Koolhydraten: 57 gram
- Vezels: 5 gram
Introductie:
Welkom bij mijn heerlijke recept voor zomerse courgette pesto pasta met geschaafde Parmezaanse kaas! Dit gerecht is een perfecte combinatie van verse ingrediënten en smaakvolle kruiden, waardoor het een favoriet is tijdens warme zomerdagen.
Serveren:
Deze courgette pesto pasta smaakt het beste wanneer het warm geserveerd wordt. Garneer het met extra Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes voor een mooie presentatie. Serveer het met een knapperige salade en een glas koude witte wijn voor een complete maaltijd.
Alternatieven:
Als je een budgetvriendelijkere versie van dit gerecht wilt maken, kun je de Parmezaanse kaas vervangen door een andere harde kaas, zoals Grana Padano. Ook kun je de pijnboompitten vervangen door walnoten of amandelen, afhankelijk van wat je in huis hebt.
Geef een reactie