Zomerse courgette pesto pasta met geschaafde Parmezaanse kaas

Zomerse courgette pesto pasta met geschaafde Parmezaanse kaas





Zomerse courgette pesto pasta met geschaafde Parmezaanse kaas

Zomerse courgette pesto pasta met geschaafde Parmezaanse kaas

Ingrediënten:

  • 300 gram pasta
  • 2 middelgrote courgettes
  • 100 gram Parmezaanse kaas (geschaafd)
  • 2 teentjes knoflook
  • Handvol basilicumblaadjes
  • Handvol pijnboompitten
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  2. Rasp de courgettes grof en knijp het overtollige vocht eruit.
  3. In een pan, verhit wat olijfolie en bak de courgette samen met de knoflook en pijnboompitten tot ze zacht worden.
  4. Voeg de basilicumblaadjes toe en bak nog een minuutje mee.
  5. Haal het mengsel van het vuur en pureer het tot een smeuïge pesto met behulp van een blender of keukenmachine.
  6. Giet de pesto over de pasta en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Verdeel de pasta over borden en garneer met geschaafde Parmezaanse kaas.

Opbrengst & Voedingswaarde:

Dit recept is geschikt voor ongeveer 4 personen.

Voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 475
  • Eiwitten: 16 gram
  • Vetten: 20 gram
  • Koolhydraten: 57 gram
  • Vezels: 5 gram

Introductie:

Welkom bij mijn heerlijke recept voor zomerse courgette pesto pasta met geschaafde Parmezaanse kaas! Dit gerecht is een perfecte combinatie van verse ingrediënten en smaakvolle kruiden, waardoor het een favoriet is tijdens warme zomerdagen.

Serveren:

Deze courgette pesto pasta smaakt het beste wanneer het warm geserveerd wordt. Garneer het met extra Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes voor een mooie presentatie. Serveer het met een knapperige salade en een glas koude witte wijn voor een complete maaltijd.

Alternatieven:

Als je een budgetvriendelijkere versie van dit gerecht wilt maken, kun je de Parmezaanse kaas vervangen door een andere harde kaas, zoals Grana Padano. Ook kun je de pijnboompitten vervangen door walnoten of amandelen, afhankelijk van wat je in huis hebt.


Zomerse courgette pesto pasta met geschaafde Parmezaanse kaas
Zomerse courgette pesto pasta met geschaafde Parmezaanse kaas

Zomerse courgette pesto pasta met geschaafde Parmezaanse kaas

Zomerse courgette pesto pasta met geschaafde Parmezaanse kaas

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services