Klassieke aardappelsalade met een twist
Klassieke aardappelsalade met een twist
Ingrediënten:
- 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes
- 4 eieren
- 1 rode ui, fijngehakt
- 150 gram spekblokjes
- 150 gram Griekse yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- Zout en peper naar smaak
- Handvol verse peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze:
- Kook de aardappelblokjes in licht gezouten water gaar. Giet af en laat afkoelen.
- Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder koud water en pel ze daarna. Snijd de eieren in kleine stukjes.
- Bak de spekblokjes in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn.
- Meng in een grote kom de Griekse yoghurt, mayonaise, mosterd, witte wijnazijn, zout en peper tot een romige dressing.
- Voeg de gekookte aardappelblokjes, ui, eieren, spekblokjes en peterselie toe aan de kom met dressing. Meng alles goed door elkaar.
- Proef en voeg indien nodig extra zout en peper toe.
- Laat de aardappelsalade minstens 1 uur in de koelkast staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Serveer de aardappelsalade gekoeld en geniet ervan!
Opbrengst & voedingswaarde:
Deze aardappelsalade met een twist levert ongeveer 4 porties op. De voedingswaarde per portie is als volgt:
- Calorieën: 250 kcal
- Eiwitten: 10 g
- Vetten: 15 g
- Koolhydraten: 20 g
- Vezels: 3 g
Introductie:
Hallo allemaal! Vandaag deel ik een heerlijk recept voor klassieke aardappelsalade met een twist. Deze salade is perfect voor bij de barbecue, picknicks of gewoon als bijgerecht bij een lekker stukje vlees. Het is een eenvoudig recept met een aantal extra ingrediënten die deze salade net iets specialer maken.
Serveertips:
Je kunt deze aardappelsalade serveren als bijgerecht bij gegrild vlees, vis of groenten. Het past ook goed bij een zomerse salade of gewoon op een broodje als lunch. Serveer het gekoeld voor een verfrissende smaak.
Alternatieven:
Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven voor dit recept, kun je de volgende ingrediënten gebruiken:
- Vervang de Griekse yoghurt door normale yoghurt.
- Gebruik gewone azijn in plaats van witte wijnazijn.
- Vervang de spekblokjes door stukjes ham.
Geef een reactie