Pittige Kip Nasi Goreng Met Sambal en Gebakken Ei
Pittige Kip Nasi Goreng Met Sambal en Gebakken Ei
Ingrediënten
- 400 gram rijst
- 2 kipfilets
- 2 eieren
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Bereid de rijst volgens de verpakking.
- Snijd de kipfilets in blokjes.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een wokpan en bak de kipfilet goudbruin.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak deze mee totdat ze glazig zijn.
- Voeg de gekookte rijst toe en bak het geheel op hoog vuur.
- Roer de sambal en ketjap manis door de nasi goreng en breng op smaak met peper en zout.
- Klop de eieren los in een kommetje en verhit wat olie in een aparte koekenpan.
- Bak de eieren tot ze gaar zijn.
- Serveer de gebakken eieren bovenop de nasi goreng.
Opbrengst & Voeding
Dit recept is genoeg voor 4 personen.
Voedingswaarden (per portie):
- Calorieën: 480
- Vet: 14 gram
- Koolhydraten: 60 gram
- Eiwitten: 26 gram
Inleiding
Welkom bij mijn blog, waar ik mijn favoriete recepten deel. Vandaag wil ik graag mijn recept voor Pittige Kip Nasi Goreng Met Sambal en Gebakken Ei delen. Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avond, als je snel iets lekkers op tafel wilt zetten. Het is gemakkelijk te maken en zit boordevol smaak. Ik hoop dat je ervan geniet!
Tips voor serveren
Je kunt dit gerecht serveren met wat extra sambal, ketjap manis of sojasaus naar smaak. Voeg ook gerust wat groenten toe zoals wortels, paprika of broccoli om het gerecht wat meer op te vullen. Je kunt de nasi goreng ook versieren met wat gebakken uitjes of lente-uitjes om het gerecht wat meer textuur te geven. Geniet ervan!
Budgetvriendelijke alternatieven
Als je wat geld wilt besparen, kun je kiezen voor goedkopere kipdelen zoals kippendijen in plaats van kipfilets. Ook kun je in plaats van olijfolie zonnebloemolie of arachideolie gebruiken. Gebruik daarnaast rijst die in de aanbieding is en overschotjes groenten die je nog in de koelkast hebt liggen.
Geef een reactie