Pittige Linzencurry met Kurkuma en Gember
Pittige Linzencurry met Kurkuma en Gember
Ingrediënten:
- 250 gram rode linzen
- 1 grote ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stukje verse gember, geraspt
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- ½ theelepel cayennepeper
- 400 ml kokosmelk
- 400 ml tomatenblokjes uit blik
- Handvol verse koriander, fijngehakt
- Zout naar smaak
- 2 eetlepels plantaardige olie
- Optioneel: naanbrood of rijst om te serveren
Instructies:
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze glazig gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de knoflook, gember, kurkuma, komijnpoeder, korianderpoeder en cayennepeper toe. Bak alles nog 1 minuut om de smaken goed te mengen.
Voeg de rode linzen toe aan de pan en roer alles goed door. Bak dit mengsel gedurende 2 minuten, zodat de linzen bedekt worden met de kruiden. Giet nu de kokosmelk en tomatenblokjes erbij, roer alles goed door en breng het geheel aan de kook.
Zodra het mengsel kookt, zet je het vuur laag en laat je de curry zachtjes pruttelen voor ongeveer 20-25 minuten, of totdat de linzen zacht zijn. Roer regelmatig om te voorkomen dat het aanbrandt.
Breng de curry op smaak met zout naar wens. Voeg eventueel meer kruiden toe als je van extra pit houdt. Garneer het gerecht met fijngehakte koriander en serveer het met naanbrood of rijst.
Opbrengst en Voedingswaarde:
Dit recept voor Pittige Linzencurry met Kurkuma en Gember is geschikt voor ongeveer 4 personen. Elke portie bevat ongeveer 350 calorieën, 10 gram eiwit, 15 gram vet en 45 gram koolhydraten.
Introductie:
Welkom bij mijn heerlijke en pittige linzencurry met kurkuma en gember. Dit gerecht zit boordevol smaak en is perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd. De combinatie van kruidige linzen, verwarmende kurkuma en pittige gember zal je smaakpapillen zeker verrassen!
Serveertips:
Deze pittige linzencurry kan op verschillende manieren geserveerd worden. Naast het gebruikelijke naanbrood of rijst, kun je het ook combineren met quinoa, bulgur of zelfs geroosterde groenten. Voel je vrij om te experimenteren en jouw favoriete bijgerecht toe te voegen. Een schepje yoghurt of een partje limoen erbij voor wat frisheid en je bent klaar om te genieten!
Budgetvriendelijke Alternatieven:
Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven, kun je enkele ingrediënten aanpassen. In plaats van kokosmelk kun je bijvoorbeeld gebruik maken van gecondenseerde melk, gewone melk of zelfs bouillon. Daarnaast kun je ook groentebouillonblokjes gebruiken in plaats van verse kruiden. Door deze kleine wijzigingen kun je nog steeds van een smaakvolle curry genieten, zelfs als je met een beperkter budget kookt!
Geef een reactie