Romige paprikasoep met gerookte paprika
Heerlijk Romige Paprikasoep met Gerookte Paprika Recept
Ingrediënten:
- 4 rode paprika’s, in stukjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter groentebouillon
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 200 ml room
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Instructies:
- Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg de stukjes rode paprika toe en bak ze een paar minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree en gerookte paprikapoeder toe en roer goed door.
- Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde massa.
- Roer de room erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
Opbrengsten & Voeding:
Dit recept is voldoende voor 4 porties. Elke portie bevat ongeveer 300 calorieën.
Introductie:
Deze romige paprikasoep met gerookte paprika is een echte smaakexplosie in je mond. De combinatie van zoete paprika en gerookte paprika zorgt voor een heerlijke diepe smaak. Bovendien is deze soep lekker romig dankzij de toevoeging van room. Een perfecte maaltijd voor een koude dag!
serveertips:
Garneer de soep met een swirl van room en een snufje gerookte paprikapoeder. Serveer met een stuk knapperig brood of geroosterde groenten voor een complete maaltijd.
Alternatieven:
Om dit recept budgetvriendelijker te maken, kun je de room vervangen door kokosmelk voor een heerlijk romige smaak. Je kunt ook kiezen voor gewone paprikapoeder in plaats van gerookte paprikapoeder als je dat niet in huis hebt.
Geef een reactie