Romige Pasta Carbonara met Spekjes
Recept: Romige Pasta Carbonara met Spekjes
Ingrediënten:
- 400 gram pasta, bijvoorbeeld spaghetti
- 200 gram gerookte spekjes
- 3 eieren
- 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 200 ml room
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en giet af.
- Bak de spekjes in een grote pan op middelhoog vuur totdat ze knapperig zijn. Haal de spekjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bewaar een beetje vet in de pan.
- Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak de knoflook kort totdat het geurig is.
- In een aparte kom, meng de eieren, room en geraspte Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met knoflook en olijfolie. Roer goed zodat de pasta bedekt is met de olie.
- Voeg het eiermengsel toe aan de pan en roer snel door totdat de saus dikker wordt. Zorg ervoor dat de saus niet begint te koken, anders krijg je roerei in plaats van een romige saus.
- Voeg de spekjes toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
- Serveer de Romige Pasta Carbonara meteen en garneer met extra Parmezaanse kaas.
Opbrengst en voedingswaarden:
Dit recept is voor ongeveer 4 porties. Elke portie bevat ongeveer:
- Calorieën: 500
- Vetten: 30 gram
- Koolhydraten: 40 gram
- Eiwitten: 20 gram
- Vezels: 2 gram
Introductie:
Hallo lieve lezers! Vandaag deel ik met jullie een heerlijk recept voor romige pasta carbonara met spekjes. Dit gerecht is zo snel en eenvoudig te maken, maar smaakt alsof het rechtstreeks uit een Italiaanse trattoria komt. De romige saus vermengd met knapperige spekjes zorgt voor een perfecte combinatie. Laat je niet intimideren door het woord “carbonara”, want je hebt dit gerecht in een mum van tijd op tafel staan. Laten we beginnen met koken!
Serveertips:
De Romige Pasta Carbonara met Spekjes smaakt heerlijk op zichzelf, maar kan ook worden geserveerd met een groene salade en knapperig brood. Om het gerecht wat frisser te maken, kun je wat citroensap over de pasta sprenkelen voor het serveren. Probeer ook eens wat extra peterselie of bieslook toe te voegen als garnering. Eet smakelijk!
Alternatieven voor een budgetvriendelijke maaltijd:
Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven, kun je de Parmezaanse kaas vervangen door goedkopere kaassoorten zoals geraspte cheddar of gruyère. Je kunt ook gewone spekblokjes gebruiken in plaats van gerookte spekjes. Daarnaast kun je groenten zoals erwten, champignons of spinazie toevoegen om de maaltijd wat voedzamer en betaalbaarder te maken. Experimenteer en ontdek jouw eigen unieke twist!
Geef een reactie